21. Februar 2020 00:48:48
Navigation
Forside

DEBATFORUM

Hvad er PCO
PCO kost
PCO artikler
PCO brevkasse
PCO historier
PCO opskrifter
Din gæst har PCO
Dokumentar om PCO

Nyheder
Linksamling
Artikler oversigt
Brugernes opskrifter

Søg
Hjælp
Hjælp til Forum
Link til pcoforum
Om PCOforum.dk
Kontakt pcoforum.dk
PCO Awareness Ribbons

Nyeste artikler
Jeg havde det på for...
En god hverdag med PCO
Jul - Marcipanroulad...
Jul - Marcipan
Jul - Brunkager
PCO Kostvejledere

Mød Majbritt
PCOforum på din mobil
Scan og få PCOforum
på din Iphone el.
Smartphone

Scan og få PCOforum på din mobil

1000 brugere
Statistik
Unikke besøg: 29151805
5871 besøg pr. dag
Se indlæg
Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv debat
hjælp!? ny med pcos
mcab19
hej allesammen jeg fik konstateret pcos sidste år uden egentlig at vide hvad det indebar, jeg fik ikkerigtig nogen infornation om min læge. men så fandt jeg denne her side idag, og må indrømme jeg er lidt nervøs over hvordan jeg ska leve med det og hvordan.. jeg er normalvægtig men har dog stadig overskydende fedt jer gerne vil af med, især på maven!!. læste om de to bøger: spis dig i balance og spis maven flad. men der står kun pco, så er der nigen af jer der har et godt råd eller to til hvordan jeg skal spise for at tabe mig og leve som det er anbefalet når man har pcos? jeg dyrkermotion ca. 3-4 timer om ugen men er studerende i egen lejlighed så min kost består mest af billige (halv usunde) alternativer. please hjælp er totalt på bar bund Smile
 
hult
Hej mcab19 og velkommen til Smile

I Danmark kalder man det PCO om det så er PCO (PolyCystiske Ovarier) eller PCOS (PolyCystisk Ovarie Syndrom) så når noget er beskrevet som PCO kun gælder det også for dig med PCOS og du kan bruge bøgerne og følge dem.

Når du har fået konstateres PCO(S) er det en god ting at komme til en PCO specialist, der har forstand på tilstanden og kan hjælpe dig og tage androgenstatus og se om du er insulinresistent og om du har brug for medicin evt. m.m. Du kan bede din læge om en henvisning til en sådanne specialist.

En god ting er også en diætist der ved noget om PCO kosten, det er ikke alle diætister der gør det endnu desværre, kosten har stor betydning for bedring af PCO. Bøgerne kan hjælpe dig godt på vej med hvad der er godt for dig at spise og ikke spise. Se også i menuen her til højre 'Oversigt - hvilke fødevarer er egnede i PCO-kosten' den kan hjælpe dig godt på vej også.

Håber det kan hjælpe dig til en start på det hele.
 
http://www.hultshome.dk
mcab19
tak for svaret det må jeg gøre så Smile håber på at få lidt styr på hvad pcos indebære og hvordan man ka forbedre det for fik intet afvide da jeg fik det konstaret af min læge udover det ikke varfrligt fordi jeg kke er overvægtig.
 
chalottel
Jeg synes også det var meget overvældende til at starte med..

Ved PCO er det også vigtigt at have den rigtige sammensætning af maden, dvs. 1/3 fedt, 1/3 protein, en 1/3 kulhydrat.. Men til at starte med to jeg udgangspunkt i lige så stille at få styr på, hvad jeg måtte spise og ikke måtte spise. Lidt efter lidt begyndte det "at sidde på rygraden" og jeg begyndte at tænkte på at få den rigtig fordeling. Det kan være det også kan hjælpe dig til at det ikke virker så uoverskueligt Smile
 
den fortvivlede
Hej og velkommen til Smile
Ja, pco- verdenen kan være lidt af en jungle at komme ind i, især når lægens forklaring ikke er tilstrækkelig. Jeg er også normalvægtig med ekstra fedt på maven, og jeg kan varmt anbefale bøgerne spis maven flad og hold maven flad. De har i hvert fald hjulpet mig godt på vej.
Held og lykke med det hele.
Aug 2010: konstateret pco
Sep 2010: begyndte med pco- venlig kost
Juli 2011 - Juni 2012: 2 SA, 1 MA Cry

Aug. 2012: 1. Hjemmerul med clomifen
- GRAVID -
<3 Så det fineste hjerteblink uge 6+0 <3
NF uge 12+6: 1:10700 og alt
I skønneste orden Yes
MD- scanning uge 20+5: Alt fortsat i skønneste orden og vi venter en dejlig lille pige <3
To uger før tid kom vores lille perfekte søde datter til verden <3
 
mcab19
tak for hjælpen Smile ja det er virkelig svært at finde rundt i, nu har jeg lige snakket med min læge om en henvisning til pco specilist , og hun gjorde mig bare mere forvirret, og jeg kan ikke finde ud af om det hun siger er rigtigt for den læge jeg har virker altid lidt forvirret, men hun siger at der pco specialister er gynækologer og at mht. kosten så skal man bare spise ligesom om man har sukkersyge er det rigtigt?
 
hult
Din læge har ret i at det er gynækologer, men nogle af dem har mere viden om PCO end andre.

Nu kan jeg ikke se hvor i landet du bor men ved København har vi PCO-klinikken på Copenhagen Fertility Center.

På Odense Universitetshospital har man også en decideret PCO klinik.

Med hensyn til kosten er det ikke korrekt at man bare skal spise som en der har sukkersyge. Vi med PCO skal tage mange flere hensyn til vores kost, diabetikere kan tillade sig en del mere end vi kan, udover at skulle undgå sukker skal vi også undgå ting som kartofler, ris, pasta og meget mere, ting som diabetikere godt kan spise, selvom de også skal tage hensyn til deres kost.

Det er trist at du har en læge som ikke ønsker at hjælpe dig videre, du er så ung endnu, at det virkelig er nu man skal gå ind og hjælpe dig med at få kontrol over din PCO så årene frem forhåbentligt kan blive nemmere. Man har jo altid muligheden for at skifte til en anden læge der vil hjælpe dig videre.
 
http://www.hultshome.dk
Spring til debat:
Lignende tråde
Debat Forum Svar Nyeste indlæg
HJÆLP !!! PCO Brevkasse 3 01-12-2014 13:37
PCOS efter overgangsalderen - NY artikel Artikler, medier og undersøgelser 1 24-02-2014 21:29
Ældre med PCOS PCO Brevkasse 8 20-01-2014 22:23
Hjælp med kiss kost ??? Kost og motion 6 17-01-2014 11:45
PCOS- Ingen hjælp:( PCO Brevkasse 2 13-01-2014 07:53
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,176
Nyeste bruger: Lillefis lykke
PCO Forum på Facebook
Kort og godt - PCO kosten
Artikel om PCO
Din gæst har PCO

PCOS awareness ribbon