Debatemne: PCO forum - for kvinder med PCO :: Har ikke PCO, men forhøjet LH/FSH-forhold. Nogen der har prøvet det?

Oprettet af Tinuviel d. 30-05-2013 10:30
#1

Hej alle,

Jeg har ikke været aktiv herinde i et stykke tid.
Som jeg tidligere har skrevet, har jeg været i tvivl om, hvorvidt jeg har PCO, og jeg har nu fået det undersøgt til bunds.

Det viser sig, at jeg IKKE har forhøjet mandligt hormon (heller ikke forhøjet østrogen), IKKE har mange cyster på ægblærerne (det varierer dog lidt, nogle gange ligner det PCO, andre gange ikke), men jeg har forhøjet LH/FSH og uregelmæssig menstruation.
Min gynækolog vil ikke teste for insulin, da han mener, at det ikke giver en pålidelig værdi.

Min gynækolog siger, at jeg ikke har PCO, og at han ikke kan sige, om ægløsningsproblemerne skyldes forhøjet insulin. Normalt burde de mandlige hormoner være forhøjede, hvis der er problemer med insulin.

Derfor vil jeg gerne høre, om der er nogen af jer, der har forhøjet LH/FSH og uregelmæssig menstruation uden at have nogen af de andre indikatorer for PCO?
Og har I prøvet Methformin eller KISS-kosten (og hjalp det)?

Synes det er frustrerende, at jeg ikke kan få at vide, hvorfor mine menstruationer er uregelmæssige!

Oprettet af hult d. 30-05-2013 21:11
#2

Hej Tinuviel

Kan godt forstå du synes at det er frustrerende - forstår heller ikke helt din gynækologs modvilje mod at teste for insulinresistens, det er jo meget relevant når der er en mistanke om PCO og problemer med menstruationscyklus.

Ved ikke om du har læst 'Hvordan diagnosticeres PCOS?' på PCOforeningens side, der er meget omkring netop insulinresistens og hvilke prøver man bør tage, dem kan du måske vise din gynækolog.
Du finder siden her:
http://www.pcoinf...eres-PCOS/

Nederst på siden står også noget om LH/FSH.

Når din gynækolog siger at han ikke kan sige om dine ægløsningsproblemer skyldes forhøjet insulin så burde han jo netop teste.

PCO er så alsidig og viser sig på mange måder, så synes helt klart at han burde gennemteste for at udelukke. Har du mulighed for evt. at komme til en anden gynækolog, der måske kan hjælpe dig bedre at få en afklaring.

Håber du snart får nogle svar på det hele Smile